Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ παράγεται στο ανθρώπινο σώμα με απόλυτα φυσικό τρόπο. Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός για να αναδομηθεί σωστά το δέρμα και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται λαμπερό, φρέσκο και σφριγηλό. Η ουσία αυτή ανήκει στις γλυκοζαμινογλυκάνες και θεωρείται το σημαντικότερο συστατικό για την σωστή ενυδάτωση του δέρματος. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό αν σκεφθείτε ότι έχει την ιδιότητα να συγκρατεί στο εσωτερικό του νερό, χιλιαπλάσιο του βάρους του. Έτσι, βελτιώνεται η σύνδεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Ωστόσο, καθώς γερνάμε, το σώμα μας παράγει όλο και λιγότερο υαλουρονικό οξύ, οδηγώντας σε ξηρότερο και λεπτότερο δέρμα.

Το υαλουρονικό οξύ δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και είναι απόλυτα συμβατό με το ανθρώπινο σώμα. Αυτές είναι και οι κυριότερες αιτίες που η ιατρική στράφηκε στο να το κατασκευάζει τη συνθετική μορφή της ουσίας. Το υαλουρονικό οξύ ανήκει στην κατηγορία των δημοφιλέστερων συστατικών που χρησιμοποιούνται σήμερα στον κλάδο της αισθητικής και της ομορφιάς. Οι ενέσεις υαλουρονικού μπορούν να βοηθήσουν στον μετριασμό των επιπτώσεων του χρόνου στο δέρμα. Έτσι, αναπληρώνουν σημαντικά την παροχή αυτής της σημαντικής ουσίας. Ως αποτέλεσμα, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχετε μια νεανική εμφάνιση.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Με το πέρασμα του χρόνου το πρόσωπό μας χάνει τον φυσικό του όγκο και αποκτά γραμμές και ρυτίδες. Η λύση σε αυτό είναι τα λεγόμενα Fillers που αποδίδουν μια φυσική ισορροπία στο περίγραμμα του προσώπου. Επιπλέον, χαρίζουν όγκο στα χείλη, τόνωση των ζυγωματικών και εξομάλυνση των γραμμών και των ρυτίδων της ρινοπαριακής αύλακας.

Το υαλουρονικό οξύ, είναι η έκχυση ενός τύπου τζελ υλικού που γεμίζει τα κενά που δημιουργούνται από χαμένο όγκο, γραμμές και ρυτίδες. Ουσιαστικά, η ουσία υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας, αλλά μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Το υαλουρονικό οξύ έρχεται να συμπληρώσει το χαμένο αυτό υλικό και να ανακτήσει την λεία εμφάνιση του δέρματός μας. Η διάρκειά τους κυμαίνεται από 6 μήνες έως και χρόνια, καθώς το υλικό θα απορροφηθεί σιγά σιγά από τον οργανισμό μας.

Χρήσεις του υαλουρονικού

Υπάρχουν πολλές ενέσιμες χρήσεις του υαλουρονικού οξέος, που κυμαίνονται από τη θεραπεία του πόνου στις αρθρώσεις μέχρι το γέμισμα των χειλιών. Μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις για ενέσεις υαλουρονικού οξέος είναι η αντιμετώπιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Με την έγχυση υαλουρονικού οξέος στο δέρμα, οι γιατροί μπορούν να βοηθήσουν στο γέμισμα των υπαρχουσών ρυτίδων και να αποτρέψουν το σχηματισμό νέων. Αρκετοί χρησιμοποιούν ενέσεις υαλουρονικού οξέος σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, όπως το botox, για να επιτύχουν μια πιο νεανική εμφάνιση. Συνολικά, υπάρχουν πολλές χρήσεις για το υαλουρονικό οξύ, καθιστώντας το μια ευέλικτη επιλογή για μια ποικιλία διαφορετικών καταστάσεων όπως:

 

 • Μείωση των ρυτίδων γύρω από το στόμα.
 • Διόρθωση των επιφανειακών ρυτίδων γύρω από τα μάτια.
 • Μείωση ρινοπαρειακών πτυχών.
 • Ρινοπλαστική με υαλουρονικό.
 • Μείωση στις ρυτίδες του μεσόφρυου.
 • Γέμισμα στις ρυτίδες του μετώπου.
 • Αύξηση του όγκου στα χείλη.
 • Μείωση ρυτίδων έκφρασης.
 • Διόρθωση σχήματος στα χείλη.
 • Μείωση μαύρων κύκλων.
 • Περίγραμμα προσώπου.

Υαλουρονικό στα μάτια, πριν και μετά

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας παράγει λιγότερο υαλουρονικό οξύ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, ρυτίδες και άλλες ατέλειες κάτω από τα μάτια. Ένας τρόπος για να διορθώσετε τις ατέλειες αυτές γύρω από την περιοχή των ματιών είναι με ενέσεις υαλουρονικού. Όταν εγχέεται στο δέρμα, βοηθά στην προσθήκη όγκου και ενυδάτωσης. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο νεανική εμφάνιση και να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης  κύκλων και ρυτίδων κάτω από τα μάτια.

Επειδή το υαλουρονικό παράγεται και από το ίδιο μας το σώμα, υπάρχει μικρός κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης ή ανεπιθύμητων παρενεργειών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο γιατρό πριν υποβληθείτε σε οποιαδήποτε ενέσιμη θεραπεία. Με την κατάλληλη φροντίδα, οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μια νεανική και λαμπερή εμφάνιση.

 

Η ιδανική λύση

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί την ιδανική λύση στην γήρανση του προσώπου και σε περιπτώσεις όπως:

 • Δημιουργία διπλοσάγονου
 • Μειωμένου όγκου των ζυγωματικών
 • Βαθιές γραμμές και ρυτίδες
 • Μειωμένου όγκου των χειλιών
 • Βαθουλώματα ή μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
 • Δημιουργία γραμμών γύρω από το στόμα
 • Έλλειψη ελαστικότητας του δέρματος και του κολλαγόνου

Ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ, πριν και μετά

Η ρινοπλαστική είναι μια αισθητική επέμβαση που περιλαμβάνει την αλλαγή του σχήματος της μύτης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των αναπνευστικών προβλημάτων διορθώνοντας δομικές ανωμαλίες και για αισθητικούς λόγους. Λόγω της ευαίσθητης φύσης της μύτης, οι παραδοσιακές τεχνικές ρινοπλαστικής μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε οδυνηρές παρενέργειες. Επιπλέον απαιτεί και μια μακρά περίοδο ανάρρωσης.

Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός νέου τύπου ρινοπλαστικής. Η θεραπεία αυτή χρησιμοποιεί ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αντί για χειρουργική επέμβαση. Αυτή η ελάχιστα επεμβατική διαδικασία είναι πολύ λιγότερο επώδυνη και έχει πολύ μικρότερο χρόνο αποθεραπείας. Επιπλέον, δεν χρείαζεται να πραγματοποιηθεί σε νοσοκομείο! Μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο μας και δεν απαιτεί αναισθησία, καθιστώντας το πιο βολικό για τους ασθενείς.

Ως αποτέλεσμα, η ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής μεταξύ των ασθενών που επιδιώκουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους με ελάχιστη ενόχληση και σύντομο χρόνο αποθεραπείας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το υαλουρονικό στη μύτη δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα και η μύτη επιστρέφει στην αρχική της κατάσταση μετά απο μερικούς μήνες. Παρόλα αυτά, είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν είναι έτοιμοι ή δεν θέλουν να δεσμευτούν στην παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση.

 

Ολιστική προσέγγιση

Η προσέγγισή μας στο Face and Body Clinic στηρίζεται στην ολοκληρωμένη εκτίμηση του προσώπου σας και των αναγκών του. Χρησιμοποιούμε το υαλουρονικό οξύ για την μείωση των σημαδιών γήρανσης και βελτιώνουμε τη δομή του προσώπου δίνοντας ένα νεανικό φυσικό αποτέλεσμα ομορφιάς. Οι τομείς που επιδέχονται την θεραπεία είναι:

 • Τόνωση και όγκος των ζυγωματικών
 • Ρινικές και γραμμές χειλιών
 • Αναδόμηση πιγουνιού και σιαγόνας
 • Διόρθωση οβάλ προσώπου
 • Διόρθωση ουλών ακμής
  (όλες οι τιμές είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος και αξιολόγησης)
 • Σημειώνεται ότι θεραπεύουμε μύτη ή μέτωπο αναλόγως των περιστατικών
 • Η ποσότητα του συμπληρώματος που απαιτείται διαφέρει ανά άτομο
 • Στους περισσότερους είναι αναγκαία η χρήση πάνω από 1ml. Κατά την αξιολόγησή σας αυτό θα αναλυθεί και θα συζητηθεί μαζί σας.

Υαλουρονικό οξύ – Ρυτίδες καπνιστού, πριν και μετά

Οι καπνιστές συχνά αναπτύσσουν ρυτίδες σε νεαρή ηλικία και ένας από τους λόγους είναι η απώλεια υαλουρονικού οξέος. Το κάπνισμα επιταχύνει αυτή τη διαδικασία καταστρέφοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Οι δύο αυτές πρωτεΐνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της νεανικής και υγιούς επιδερμίδας. Επιπλέον, οι χημικές ουσίες στα τσιγάρα προκαλούν τη διάσπαση του υαλουρονικού οξέος. Η διακοπή του καπνίσματος δεν θα αναστρέψει εντελώς τα αποτελέσματα των βλαβών ετών, μπορεί όμως να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος και στη μείωση του κινδύνου περαιτέρω βλάβης. Αν και η διακοπή του καπνίσματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί ο σχηματισμός ρυτίδων, υπάρχει και το ενέσιμο υαλουρονικό. Βοηθά σε τεράστιο βαθμό την ενίσχυση των επιπέδων υγρασίας και στη μείωση της εμφάνισης γραμμών και ρυτίδων.

Υαλουρονικό οξύ για όγκο στα χείλη

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που παρέχει όγκο και πληρότητα στα χείλη. Οι ενέσεις υαλουρονικού μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος αναπληρώνοντας την μειωμένη παραγωγή υαλουρονικού οξέος του σώματος. Το ενέσιμο τζελ συνήθως παρασκευάζεται από μια συνθετική μορφή της ουσίας, η οποία στη συνέχεια εγχέεται στα χείλη. Το αποτέλεσμα είναι πιο γεμάτα και νεανικά χείλη. Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην ενυδάτωση και σφριγηλότητα των χειλιών, δίνοντάς τους μια πιο απαλή και λεία εμφάνιση. Οι ενέσεις στα χείλη είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχετε πιο γεμάτα και σαρκώδη χείλη.

Επίσης, οι ενέσεις στα χείλη με υαλουρονικό οξύ είναι προσωρινές, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στη φυσική σας εμφάνιση όποτε θέλετε. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μπορούν να διαρκέσουν έως και έξι μήνες. Για αυτό το λόγο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσες θέλουν να δοκιμάσουν πιο γεμάτα χείλη χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα. Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το υαλουρονικό στα χείλη, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο αισθητικό ή πλαστικό χειρουργό για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Υαλουρονικό για ασύμμετρα χείλη

Έχετε κοιταχτεί ποτέ στον καθρέφτη και ευχηθήκατε τα χείλη σας να ήταν λίγο πιο ομοιόμορφα; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Τα ανομοιόμορφα χείλη είναι μια κοινή αισθητική ανησυχία. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Υπάρχει μια απλή λύση που μπορεί να σας δώσει τα χείλη που πάντα θέλατε. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, μπορεί να βελτιώσει αμέσως το σχήμα των χειλιών σας. Εϊναι ιδανική λύση για περιπτώσεις που το άνω χείλος είναι μεγαλύτερο από το κάτω χείλος, ή για περιπτώσεις που τα όρια των χειλιών είναι ανομοιόμορφα.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται αυτοπεποίθηση για τα χείλη τους και μπορεί να αποφεύγουν να φορούν κραγιόν ή μακιγιάζ.  Για καλύτερα αποτελέσματα, η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 3-4 μήνες. Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος είναι ασφαλείς και σχετικά ανώδυνες, καθιστώντας τις ιδανική επιλογή για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνιση των χειλιών τους χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Υαλουρονικό στις ρινοπαρειακές

Οι ρινοπαρειακές πτυχές, γνωστές και ως ρυτίδες γέλιου ή γραμμές χαμόγελου, είναι ένα κοινό σημάδι γήρανσης. Η χρήση υαλουρονικού μπορεί να βοηθήσει στην μείωση τους, αφού όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να βοηθήσει στο γέμισμα και την εξομάλυνση τους. Το υαλουρονικό μπορεί να εγχυθεί απευθείας στις ρινοπαρειακές πτυχές, να γεμίσει τις ρυτίδες και να δώσει στο πρόσωπο μια ανανεωμένη όψη.

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να μειώσετε την εμφάνιση των ρινοπαρειακών πτυχών χωρίς να καταφύγετε σε χειρουργική επέμβαση, τότε το υαλουρονικό οξύ μπορεί να είναι η απάντηση. Εάν ανησυχείτε για τις ρυτίδες ή τη χαλάρωση του δέρματος, μιλήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό μας για τον καλύτερο τρόπο να ενσωματώσετε το υαλουρονικό οξύ στην περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Υαλουρονικο οξυ ρινοπαρειακές πριν & μετά

Υαλουρονικό για περίγραμμα προσώπου

Όπως γνωρίζει κάθε ένας από εμάς που έχει μια επαφή με τα social media, το contouring είναι στη μόδα. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ πώς οι διασημότητες φαίνεται να έχουν πάντα το τέλειο σχήμα προσώπου; Το μυστικό είναι το contouring προσώπου με υαλουρονικό! Υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των σμιλεμένων ζυγωματικών ή μιας δυναμικής κάτω γνάθου. Όμως το περίγραμμα προσώπου με ενέσεις υαλουρονικού φαίνεται να παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που όχι μόνο βοηθά να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο και σφριγηλό, αλλά μπορείνα δώσει όγκο στις περιοχές που εμείς επιθυμούμε. Όταν χρησιμοποιείται για περιγράμματα προσώπου, μπορεί να βοηθήσει στο να τονίσουμε τα ζυγωματικά, τη γραμμή του σαγονιού και άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου. 

Το περίγραμμα προσώπου με ενέσεις υαλουρονικού μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας πιο νεανικής εμφάνισης μειώνοντας τις ρυτίδες και προσθέτοντας όγκο στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα και οι θεραπείες θα πρέπει να επαναλαμβάνονται περιοδικά για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα. Αν λοιπόν ψάχνετε τρόπο να δώσετε στο πρόσωπό σας μια πιο σμιλεμένη όψη, μην ξεχάσετε το υαλουρονικό οξύ!

Υαλουρονικό – Μεσόφρυο πριν & Μετά