Ενέσιμη λιποδιάλυση Aqualyx

Η ενέσιμη λιποδιάλυση Aqualyx ή διαφορετικά υδρολιπόλυση, αποτελεί ένα είδος ενέσιμης θεραπείας που χρησιμοποιείται στην τοπική διάλυση λίπους. Ανήκει στις ασφαλείς διαδικασίες που δεν απαιτούν χειρουργική επέμβαση, είναι κατάλληλη για γυναίκες και άντρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιοχές που συσσωρεύεται περιττό λίπος. Κατά την επέμβαση, γίνεται χρήση ενός οξέος που παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό μας, με στόχο την καύση του λίπους. Γίνεται έγχυση του υλικού μέσα στο λιπώδη ιστό υποδόρια, με τη χρήση εύκαμπτων και λεπτών βελονών. Μετά την εισαγωγή της ουσίας στο σώμα, τα λιπώδη κύτταρα καταστρέφονται κι έπειτα αποβάλλονται από το σώμα.

Η διαδικασία δεν είναι επώδυνη, ενώ παράλληλα μπορούμε να μειώσουμε την ενόχληση χρησιμοποιώντας μία κρέμα για τοπική αναισθησία. Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι η λιποδιάλυση Aqualyx αποτελεί ένα είδος μεσοθεραπείας. Στην πραγματικότητα, η λιποδιάλυση διεισδύει σε πολύ πιο βαθιά στρώματα και στοχεύει κατευθείαν στον λιπώδη ιστό. Ακόμη, το σκεύασμα εισάγεται σε πολύ πιο λίγα σημεία απ’ ότι στη διαδικασία της μεσοθεραπείας.

Θεραπεία Aqualyx & σημεία του σώματος

Η θεραπεία μέσω λιποδιαλυτών αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική αντί της λιποαναρρόφησης. Μέσω αυτής, μειώνονται οι επίμονες λιποαποθήκες σε δύσκολες περιοχές του σώματος, όπως το στομάχι, τα μπράτσα, οι μηροί και οι γλουτοί. Είναι μία ενέσιμη θεραπεία που εκχέεται στις προβληματικές περιοχές και επιτίθεται απευθείας στις λιποαποθήκες, διασπώντας το λίπος σε κάθε συνεδρία. Αποτελεί μία άμεση, αποτελεσματική και ελάχιστα παρεμβατική μη χειρουργική μέθοδο.

Πριν & Μετά την ενέσιμη Λιποδιάλυση Aqualyx

Πολλές φορές η υγιεινή διατροφή και η σωματική άσκηση δεν επαρκούν για τη καταπολέμηση του λίπους που συσσωρεύεται σε συγκριμένες περιοχές του σώματός μας. Στο Face and Body Clinic αναλαμβάνουμε τη θεραπεία μέσω λιποδιαλυτών με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες σας, σε σημεία όπως:

  • Μέση και κοιλιά
  • Γλουτούς και μηρούς
  • Μπράτσα
  • Διπλοσάγονο
  • Γοφούς και γόνατα
  • Λιπομαστία και ψευδο-γυναικομαστία

Πλεονεκτήματα της θεραπείας με λιποδιαλύτες

  • Απευθείας έκχυση στον λιπώδη ιστό
  • Ιδανική λύση για τη μείωση του επίμονου λίπους που δεν απομακρύνεται με διατροφή και γυμναστική
  • Μη χειρουργική θεραπεία αντί της λιποαναρρόφησης
  • Ανώδυνη, ασφαλής και με γρήγορα αποτελέσματα

Μετά την εφαρμογή της θεραπείας δεν απαιτείται χρόνος επούλωσης και η επιστροφή στις καθημερινές ενασχολήσεις είναι άμεση. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη με έναν ενδεικτικό μέσο όρο 3-4 συνεδρίες, οι οποίες έχουν απόσταση τρεις με τέσσερις εβδομάδες μεταξύ τους.

Επισκεφθείτε την κλινική μας και συζητήστε με το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας την κατάλληλη θεραπεία με βάση τις δικές σας ανάγκες.

Πότε θα είναι εμφανή τα αποτελέσματα;

Ο χρόνος που απαιτείται για να δείτε τα αποτελέσματα είναι ανάλογος της περιοχής που θα επιλέξετε να εφαρμόσετε τη λιποδιάλυση Aqualyx. Για μικρές περιοχές όπως το διπλοσάγονο, χρειάζονται μία έως τρεις συνεδρίες. Για μεγαλύτερες περιοχές όπως οι μηροί, χρειάζονται 2 έως 8 συνεδρίες. Το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της θεραπείας θα είναι ορατό σε περίπου έξι εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των συνεδρίων.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;

Τα λιποκύτταρα μπορεί να δημιουργηθούν ξανά, όμως μετά τη θεραπεία οι ρυθμοί ανάπτυξής τους θα είναι πολύ πιο αργοί. Έτσι, τοπικό λίπος θα συσσωρευτεί πολύ πιο δύσκολα στις περιοχές που έχει γίνει θεραπεία. Εάν διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής όπως καλή διατροφή και σωματική άσκηση θα καταφέρετε να διατηρήσετε τα αποτελέσματα! Σε περίπτωση που το βάρος σας αυξηθεί σημαντικά, λίπος θα συσσωρευτεί στις περιοχές που δεν έχει εφαρμοστεί aqualyx σε μεγαλύτερο βαθμό.

Τι συμβαίνει κατά την αποθεραπεία μετά την ενέσιμη λιποδιάλυση;

Συνήθως ο ασθενής έχει ερυθρότητα και ελαφρύ πρήξιμο στην περιοχή θεραπείας. Αυτό συμβαίνει γιατί η ουσία της θεραπείας προκαλεί η φλεγμονώδη αντίδραση στα λιποκύτταρα με σκοπό να τα καταστρέψει. Το πρήξιμο διαρκεί 3 έως 5 ημέρες. Επομένως, αν η θεραπεία γίνει στην περιοχή του προσώπου, τότε ίσως να χρειαστεί να λείψετε από την εργασία ή τις κοινωνικές δραστηριότητές σας για το διάστημα αυτό.

Μπορείτε να περιορίσετε το πρήξιμο κρατώντας στην περιοχή που έχει εφαρμοστεί η θεραπεία ένα δροσερό πανί για μέχρι 20 λεπτά την ημέρα. Δεν μπορεί να χορηγηθεί αντιφλεγμονώδη θεραπεία για 48 ώρες μετά την επέμβαση, καθώς η φλεγμονώδης αντίδραση είναι αυτή που καταστρέφει τα λιποκύτταρα. Μετά την επέμβαση ο γιατρός θα σας συστήσει να μην ασκηθείτε για 10 ημέρες, να αποφύγετε spa ή πισίνες και να μην υποβληθείτε σε άλλη αισθητική επέμβαση για τις επόμενες 15 ημέρες.

Είναι ασφαλές να επιλέξω τη λιποδιάλυση Aqualyx;

Η συγκεκριμένη θεραπεία πληροί όλα τα πρότυπα ασφαλείας που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει πιστοποίηση CE. Τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ασθενείς σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως υποβάλλονται σε λιποδιάλυση Aqualyx. Μέχρι και σήμερα τα αποτελέσματα μας δίνουν ένα αρχείο ασφαλείας αρκετά ισχυρό!

Λιποδιάλυση στο πρόσωπο

Η ενέσιμη αυτή θεραπεία έχει υπερβεί κατά πολύ τις προσδοκίες των γιατρών όσον αφορά τη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου! Όσο μεγαλώνουμε η εναπόθεση του λίπους στο πάνω μέρος του προσώπου μειώνεται σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα χαλαρώνει και αναπτύσσεται σιγά-σιγά τοπικό λίπος στην περιοχή του σαγονιού. Αφαιρώντας λοιπόν το λίπος αυτό και εφαρμόζοντας τεχνικές σύσφιξης του δέρματος, δημιουργούμε ένα πολύ ελκυστικό περίγραμμα στο πρόσωπό μας!

Επίσης, υπάρχουν ασθενείς που έχουν τοπικό λίπος σε περιοχές του προσώπου που δεν τους αρέσει, όπως διπλοσάγονο. Η μέθοδος αυτή αποτελεί μία πολύ καλή λύση για την εξαφάνιση του λίπους αυτού! Πολλές είναι οι περιπτώσεις με θεαματικά αποτελέσματα!

Λιποδιάλυση στο σώμα

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως η συγκεκριμένη θεραπεία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη σωματική άσκηση και την σωστή διατροφή. Εάν είστε υπέρβαροι τα αποτελέσματα επιλέγοντας αυτή τη μέθοδο λιποδιάλυσης. Ιδανική υποψήφια είναι για παράδειγμα μία νέα μητέρα που δεν μπορεί να χάσει με τίποτα το τοπικό λίπος στην κοιλιά.

Εφαρμόζοντας λιποδιάλυση κοιλιάς θα απαλλαγεί από το μεγάλο βάσανο του τοπικού λίπους! Η θεραπεία είναι κατάλληλη για άντρες και γυναίκες και λύνει το πρόβλημα της τοπικής εναπόθεσης λίπους σε όλα τα σημεία του σώματος! Περιοχές του σώματος πού γίνεται συνήθως λιποδιάλυση είναι η κοιλιά, τα γόνατα, οι μηροί, η πλάτη, η μέση κ.α.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Η εμπειρία των ασθενών δείχνει πως κάποιοι το θεωρούν ενοχλητικό, ενώ άλλοι όχι. Όλοι συμφωνούν πως η θεραπεία στο πρόσωπο ήταν λιγότερο επώδυνη από το σώμα. Κατά τη συνεδρία χρησιμοποιείται αναισθητική κρέμα στην περιοχή της θεραπείας επομένως ο πόνος είναι ανεκτός.

Πόσο συχνά μπορώ να κάνω λιποδιάλυση κοιλιάς;

Συνήθως απαιτούνται 2 έως 8 συνεδρίες για τη συγκεκριμένη περιοχή με μεσοδιάστημα 6 εβδομάδων. Η διαδικασία δεν βλάπτει αν γίνει πιο συχνά. Είναι αναγκαίο όμως να περιμένετε να υποχωρήσει όλο το πρήξιμο για να προχωρήσετε στην επόμενη συνεδρία.

Τι φροντίδα χρειάζεται μετά τη θεραπεία;

Δεν πρέπει να εφαρμόσετε καλλυντικά στην περιοχή της θεραπείας για 12 ώρες. Ακόμη δεν πρέπει να εκτεθείτε άμεσα σε πηγές θερμότητας όπως στον ήλιο, σε σάουνα κλπ. Επίσης, δεν πρέπει να ασκηθείτε έντονα για μία εβδομάδα. Διατηρήστε μία σωστή διατροφή για να μην αποθηκευτεί αλλού το λίπος που μεταβολίζεται. Καταναλώστε άφθονα υγρά για να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ για 24 ώρες μετά τη θεραπεία.

Γιατί η ενέσιμη λιποδιάλυση αποτελεί μία πολύ καλή εναλλακτική της λιποαναρρόφησης;

Σε αντίθεση με την λιποαναρρόφηση, η θεραπεία αυτή είναι ελάχιστα επεμβατική, δεν απαιτείται ολική νάρκωση και ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ μικρός.

Μπορεί οποιοσδήποτε να πραγματοποιήσει τη λιποθεραπεία Aqualyx;

Μόνο ο εξειδικευμένος γιατρός μπορεί να πραγματοποιήσει τη θεραπεία αυτή, τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο ασφαλείας.Ο Δόκτωρ Γεώργιος Τσακώνης είναι ένας από τους λίγους ιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί για τη θεραπεία αυτή στην Ελλάδα. Για να χορηγηθεί το διάλυμα χρησιμοποιούνται ειδικές βελόνες στις εναποθέσεις του λίπους. Επομένως, μόνο επαγγελματίες εκπαιδευμένοι στο προϊόν μπορούν να πραγματοποιήσουν τη θεραπεία.

Μπορώ να επιλέξω τη θεραπεία αυτή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού;

Η θεραπεία αυτή δεν έχει εγκριθεί για χρήση στις περιόδους αυτές.

Πόσο χρονών πρέπει να είμαι για να μπορώ να κάνω τη θεραπεία αυτή;

Όλες οι μη επεμβατικές θεραπείες όπως η ενέσιμη λιποδιάλυση, απαιτούν την ολοκλήρωση του 18ου έτους. Είναι προτιμότερο να είστε μεγαλύτερης ηλικίας για να έχετε χρόνο να αποφασίσετε αν η θεραπεία αυτή είναι κατάλληλη για εσάς.