Αυξητική χειλιών - Υαλουρονικό στα χείλη και άλλες τεχνικές

Η αυξητική χειλιών με υαλουρονικό στα χείλη ή κάποια άλλη τεχνική, είναι η ιδανική λύση για να αποκτήσετε τα σαρκώδη χείλη που πάντα θέλατε. Πρόκειται για σύγχρονες, επεμβατικές και μη θεραπείες, με τις οποίες μπορούμε να αυξήσουμε τον όγκο, ή να διορθώσουμε το σχήμα των χειλιών. Σίγουρα το μέγεθος και το σχήμα των χειλιών καθορίζει την αισθητική ενός προσώπου σε τεράστιο βαθμό. Συμβάλουν σημαντικά στην αρμονική εικόνα μας και έχουν κεντρικό ρόλο στην ισορροπία του προσώπου. Αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος που οι γυναίκες που οι γυναίκες δίνουν τόσο μεγάλη σημασία σε αυτά.

Αρκετές φορές οι γυναίκες στην προσπάθεια τους να δώσουν όγκο ή να αλλάξουν το σχήμα των χειλιών τους χρησιμοποιούν ειδικό μολύβι και κραγιόν. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι μια μη φυσική εικόνα, αφού ξεπερνούν το φυσικό όριο του χείλους. Ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης προτείνει την αυξητική χειλιών με τη χρήση ενέσιμων ή αυτόλογων υλικών, δηλαδή το γνωστό σε όλους υαλουρονικό στα χείλη, με τη χρήση ειδικών ενθεμάτων ή με χειρουργική επέμβαση. Η επιλογή της τεχνικής πρέπει να γίνεται βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του προσώπου σας, αλλά και βάση του χρόνου που θέλετε να διαρκέσει το αποτέλεσμα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να εξετάσουμε την δική σας περίπτωση.

Αυξητική στα χείλια με ενέσιμα υλικά

Αυξητική χειλιών με υαλουρονικό

Το υαλουρονικό στα χείλη μπορεί να επιτύχει τα σαρκώδη χείλη που πάντα θέλατε. Είναι μια σύγχρονη τεχνική στην οποία χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ, ένα από τα πιο ασφαλή ενέσιμα πληρωτικά, σε σχέση με παλαιότερα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι πλαστικοί χειρυργοί. Επιπλέον το υαλουρονικό παρά το γεγονός ότι δεν είναι μόνιμο, έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια στα αποτελέσματα του. Είναι λοιπόν αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες λύσεις για καλοσχηματισμένα χείλη με όγκο. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα, είναι ότι εαν η τεχνική εφαρμοστεί σωστά δίνει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Η τοποθέτηση του υαλουρονικού στο άνω και κάτω χείλος γίνεται ανώδυνα, επιτυγχάνοντας τις πολυπόθητες χρυσές αναλογίες. Πάντα δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε τα αποτελέσματα να μην δείχνουν υπερβολικά. Ανεξάρτητα με την σωστή τεχνική τοποθέτησης του υαλουρονικού, ο πλαστικός πρέπει να δώσει και τεράστια βαρύτητα, ώστε να επιτύχει το τέλειο σχήμα. Έτσι θα αποφύγουμε τα φουσκωμένα και υπερβολικά χείλη, τα οποία δεν έχουν την φυσική εικόνα που θέλετε. Στην κλινική μας, στοχεύουμε πάντα στον άρτιο συνδυασμό της αύξησης του όγκου και του τέλειου περιγράμματος.

Υαλουρονικό στα χείλη – πλεονεκτήματα

Συνοπτικά, τα βασικότερα πλεονεκτήματα του υαλουρονικού οξέως στα χείλη είναι:

  • Πρόκειται για μία θεραπεία μικρής διάρκειας.
  • Είναι μια ανώδυνη τεχνική.
  • Το υαλουρονικό αποροφάται από τον οργανισμό μετά από περίπου 6 μήνες, οπότε τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια αλλά δεν είναι μόνιμα.
  • Επιπλέον, τα αποτελέσματα είναι αναστρέψιμα αφού μπορεί να φύγει άμεσα από τα χείλη με μια ειδική ουσία.
  • Είναι μια μέθοδος με μεγάλη ασφάλεια, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικά μικρά ποσοστά αλλεργικής αντίδρασης.
  • Ο όγκος που θα δώσουμε στα χείλη είναι ελεγχόμενος, αφού μπορεί να γινει και σταδιακή αύξηση.

Γήρανση των χειλιών – Το βασικότερο αίτιο για υαλουρονικό στα χείλη ή άλλη τεχνική αυξητικής χειλιών

Καθώς τα χρόνια περνούν, τα χείλη τείνουν να χάνουν τον όγκο τους και να έχουν μία ελαφριά “πτώση”. Συχνό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες γύρω στα 60 και άνω, στην προσπάθειά τους να τοποθετήσουν το κραγιόν στα χείλη τους. Είναι απόλυτα λογικό να σκέφτονται το υαλουρονικό στα χείλη ή κάποια άλλη μέθοδο σχετικά με την αυξητική χειλιών. Οι μικρές άλλα και οι μεγάλες ρυτίδες που έχουν εμφανιστεί στα χείλη δεν αφήνουν το αποτέλεσμα του μακιγιάζ να αναδειχθεί.

Επίσης αν το μέγεθος των χειλιών σε νεότερη ηλικία ήταν μικρό, τότε μετά τα 60 θα έχει μείνει απλά μία λεπτή γραμμή στη θέση τους. Δεν ατροφούν όμως μόνο τα γυναικεία χείλη! Άνδρες στη μέση ηλικία συνήθως εμφανίζονται με ζαρωμένα χείλη και σίγουρα με λιγότερα όγκο απ’ ότι παλαιότερα. Σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει αρνητικά στην εικόνα των χειλιών μας, είναι βέβαια το κάπνισμα!

Εκτός από το υαλουρονικό στα χείλη, ποιες επιλογές υπάρχουν για την αυξητική χειλιών;

Υπάρχουν πλέον αρκετοί μέθοδοι για να προχωρήσουμε σε αυξητική χειλιών. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός λόγω εποχής του χρόνου για το τι μέθοδο θα επιλέξουμε. Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί στο κάθε πρόσωπο είναι εξατομικευμένη και κρίνεται από τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό στα χείλη, τα ενθέματα σιλικόνης, η εμφύτευση λίπους αλλά και χειρουργικές μέθοδοι. Ας δουμε όμως την κάθε περίπτωση λίγο πιο αναλυτικά!

Υαλουρονικό οξύ στα χείλη

Το υαλουρονικό στα χείλη αποτελεί την πιο δημοφιλή τεχνική αυξητικής χειλιών! Πρόκειται για ένα υλικό που δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση στον οργανισμό σχεδόν ποτέ κάτι που το κάνει πολύ ασφαλές. Το υαλουρονικό εγχύεται στα χείλη σε όποια σημεία υπάρχει ανάγκη και προσφέρει τον επιθυμητό όγκο αλλά και σχήμα! Σε περίπτωση που η ασθενής αλλάξει γνώμη μετά την επέμβαση, υπάρχει “αντίδοτο”, το όποιο διαλύει το υλικό! Τα χείλη μετά την εισαγωγή του, επιστρέφουν σχεδόν άμεσα στο αρχικό τους σχήμα! Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου ένας χρόνος.

Αυξητική χειλιών με εμφύτευση λίπους

Αυτή η τεχνική για αυξητική χειλιών είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής μετά το υαλουρονικό στα χείλη. Κατά την εμφύτευση λίπους, γίνεται λιποαναρρόφηση από κάποιο άλλο σημείο της ασθενούς. Έπειτα ο πλαστικός μετά από ειδική επεξεργασία εγχύει το λίπος στα χείλη. Η τεχνική αυτή είναι απόλυτα ασφαλής καθώς δεν χρησιμοποιείται ξένο σώμα. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Ένα μειονέκτημα της επέμβασης αυτής είναι ότι μέρος του λίπους θα απορροφηθεί από τον οργανισμό. Η ασθενής βέβαια δεν έχει περιορισμό στο να επαναλάβει τη θεραπεία!

Ενθέματα σιλικόνης

Ο πλαστικός κάνει μία μικρή τομή στην άκρη του χείλους και από εκεί εισάγεται το ένθεμα. Πρόκειται για υλικό που είναι μαλακό και δίνει τόσο φυσική όψη όσο και αίσθηση! Η επέμβαση αυτή προσφέρει μία μόνιμη λύση αύξησης των χειλιών. Αν όμως η ασθενής επιθυμεί να επανέλθει στην αρχική της εμφάνιση το ένθεμα μπορεί να αφαιρεθεί!

Χειρουργικές μέθοδοι

Στη διαδικασία αυτή ο πλαστικός προκαλεί μια οφθαλμαπάτη καθώς δεν αυξάνει τον όγκο των χειλιών. Ο χειρουργός αφαιρεί μια μικρή λωρίδα από το δέρμα του άνω χείλους. Έπειτα το χείλος συρράπτεται έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση εκστροφής. Οι τομή δε θα είναι ορατή καθώς γίνεται σε σημείο που δεν φαίνεται. Πρακτικά με την τεχνική αυτή δεν έχουμε αύξηση του όγκου όπως με τις παραπάνω μεθόδους, όμως το χείλος φαίνεται μεγαλύτερο. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Συνδυασμός τεχνικών

Παρά του ότι μπορεί να έχετε επιλέξει μία από τις παραπάνω τεχνικές, πάντα μπορείτε να τη συνδυάσετε με κάποια ακόμη. Για καλύτερα αποτελέσματα για παράδειγμα, μετά την εμφύτευση του ενθέματος σιλικόνης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και υαλουρονικό οξύ στα χείλη! Όλα πάντα πρέπει να γίνονται με μέτρο και με στόχο το καλύτερο δυνατό φυσικό αποτέλεσμα!

Τελικά ποιο είναι το μυστικό μιας επιτυχημένης πλαστικής χειλιών;

Για να επιτύχεις την τέλεια αυξητική χειλιών πρέπει να επιλέξεις πολύ προσεκτικά την τεχνική που θα χρησιμοποιήσεις! Το μέγεθος και το σχήμα επίσης που θα έχεις ως τελικό στόχο θα πρέπει να ταιριάζει στο πρόσωπό σου και να δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σου! Όλα αυτά όμως δε μπορούν να επιτευχθούν αν δεν επιλέξεις σωστά τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό! Με τον δρ. Γεώργιο Τσακώνη μπορείς να επιτύχεις το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι, πάντα με την σωστή καθοδήγηση από τους καλύτερους!

FAQs – Συχνές ερωτήσεις για το υαλουρονικό στα χείλη και γενικότερα την αυξητική χειλιών

Θα αισθάνομαι το υλικό γεμίσματος στα χείλη μου μετά την αυξητική χειλιών;

Η διαδικασία έχει μικρή χρονική διάρκεια και γίνεται στην κλινική μας. Αμέσως μετά την εισαγωγή του υλικού θα εμφανιστεί ένα ελαφρύ πρήξιμο. Όταν το πρήξιμο υποχωρήσει δεν θα πρέπει να αισθάνεστε το υαλουρονικό στα χείλη.

Είναι ασφαλής η διαδικασία των εμφυτευμάτων σιλικόνης στα χείλη;

Για την εισαγωγή εμφυτευμάτων σιλικόνης στα χείλη απαιτούνται πολύ μικρές τομές. Η διαδικασία θεωρείται ασφαλής. Πάντα όμως όπως και σε κάθε χειρουργική επέμβαση υπάρχει το ενδεχόμενο αιμορραγίας ή των μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων. Η σωστή επιλογή πλαστικού χειρουργού είναι πάντα πολύ σημαντική.

Επιτρέπεται να φιλήσω αμέσως μετά την αυξητική χειλιών;

Πρέπει να αποφύγετε τα φιλιά αμέσως μετά την αυξητική χειλιών για το πρώτο 24ωρο. Αν είναι η πρώτη φορά που γεμίζετε τα χείλη σας δώστε μεγαλύτερη προσοχή. Περιποιηθείτε τα απαλά και αποφύγετε την έντονη τριβή κατά το πλύσιμο.

Γιατί κάποιες φορές οι ενέσεις υαλουρονικού στα χείλη τα κάνουν να φαίνονται άσχημα;

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που το άνω χείλος είναι ίσο σε όγκο ή ακόμη και μεγαλύτερο από το κάτω. Όταν παραβιάζεται ο βασικός αυτός κανόνας, τότε το αποτέλεσμα είναι άσχημο.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την αυξητική χειλιών;

Για τρεις ημέρες μετά τη θεραπεία πρέπει να αποφύγετε την έντονη άσκηση, την έκθεση στον ήλιο και στη θερμότητα.

Πόσο συχνά μπορώ να επαναλαμβάνω τη θεραπεία υαλουρονικού στα χείλη;

Η ενδιαφερόμενη μπορεί να επαναλαμβάνει τη θεραπεία κάθε έξι μήνες για όσες φορές επιθυμεί.

Πώς πρέπει να κοιμηθείς μετά από μία πλαστική χειλιών;

Είναι απαραίτητο να κοιμηθείτε ανάσκελα κρατώντας το κεφάλι σας σε ψηλότερη θέση από το σώμα σας. Χρησιμοποιήστε δύο μαξιλάρια κατά προτίμηση για τις τρεις πρώτες διανυκτερεύσεις. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ότι το υλικό που έχει εισαχθεί θα παραμείνει στη θέση του.

Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω τους μώλωπες μετά την θεραπεία;

  • Πριν από το προγραμματισμένο σας ραντεβού αποφύγετε την κατανάλωση φαρμάκων ή συμπληρωμάτων με αντιπηκτική δράση.
  • Μην καταναλώσετε αλκοόλ πριν και μετά τη θεραπεία.
  • Δοκιμάστε να εφαρμόσετε κρύες κομπρέσες στις τραυματισμένες περιοχές.
  • Μην ασκηθείτε έντονα για 3 ημέρες μετά από τη θεραπεία